MESSI + INIESTA = 64 TROFEJÍ

MESSI + INIESTA = 64 TROFEJÍ

Dnešní večer bude plný emocí. S Barcelonou se loučí legendární Iniesta, kterému se dohromady s Messim podařilo za dobu svého působení získat 64 trofejí. Číslo, kterého nedosáhly některé kluby ani v rámci své historie. 

Svědkem oslav a díků Iniestovi za vše, co pro klub udělal, bude Real Sociedad. Iniestova kariéra v barcelonském áčku byla dlouhá neuvěřitelných 14 sezón. Mnozí tvrdí, že je to nejlepší éra, kterou klub za dobu své existence zažil. Iniesta vyhrál čtyřikrát Ligu mistrů, což je dechberoucí, když vezmeme v potaz fakt, že většina hráčů sní o tom, že ji jednoho dne ovládnou. 

Iniesta je zářný příklad toho, čeho může člověk dosáhnout, když věří La Masii. O té má nyní většina fanoušků pochybnosti, však většina z barcelonské 11 z této akademie nevzešla. Iniesta už od svého mládí dřel, aby se dostal tam kde je dnes. Jak sám kdysi řekl, jeho první kopačky mu koupil otec a stály ho celou výplatu. jeho příležitost přišla s příchodem Louise van Gaala.

Messi s Iniestou spolu Barcu dovedli k početným titulům, ale zároveň ukázali, že se vyplatí na akademii spoléhat. Oba se učili filozofii klubu už od dětství a perfektně si ji s sebou přenesli i do áčka. Není tedy žádnou náhodou, že z nich pak Pep Guardiola dokázal dostat to nejlepší. 

Ernesto Valverde nominoval oba hráče, takže je dnes spolu uvidíme naposled, zároveň ale dodal, že by Messi už potřeboval odpočinek. Jestli budou hrát nebo ne, oslavy potrvají dlouho do noci, Iniestova poslední sezona totiž rozhodně úspěšná byla. Získat double není zrovna jednoduchá věc.


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

tak moment, to ale přece nejde sčítat (MESSI + INIESTA = 64 TROFEJÍ v nadpise)... smysl má napsat, kolik jich získali SPOLEČNĚ, ale každou počítat jednou. I tak je to neskutečné číslo, ale sčítat to je blbost. To je jako kdyby se vzalo 25 hráčů letošního áčka, které získalo dvě trofeje, a napsalo by se, že 25 hráčů získalo v této sezoně dohromady 25x2=50 trofejí..

21.05.2018, 08:54

Komentář byl smazán.

22.05.2018, 10:14

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. CA Osasuna 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
69. Jules Koundé 1
70. Ferrán Torres 1
101. Pablo Torre 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat