MESSIHO PLÁNY DO BUDOUCNA

MESSIHO PLÁNY DO BUDOUCNA

Hlavní věc, na kterou se teď soustředí, je Mistrovství světa. Ve 30 letech si stále není jistý tím, co po odchodu z profesionálního fotbalu bude dělat... Messi se ve svém posledním rozhovoru vyjádřil o mnoha tématech, včetně jeho plánů do budoucna a názorů na trenéry.

Co dál? Přemýšlel jste o trénování?

Na to jsem upřímně nemyslel. Ani nechci. Každý člověk žije jinak - já se snažím jít rok po roku, bez spěchu. Až ten den přijde, tak uvidíme. Najdu nějakou cestu, která mě povede dál. Uvidíme, jak všechno nakonec dopadne.

Takže trénování pro Vás budoucností není?

Právě teď si sám sebe jako trenéra představit nedokážu. Ale stejně nikdy nevíte, co se stane. Slyšel jsem, že Zidane jednou řekl, že by nikdy trenéra dělat nemohl. Nakonec dělá právě to. Úplně sám sebe jako trenéra nevidím, ale uvidíme.

Kdo byl ze všech trenérů ten nejlepší?

Měl jsem dobré zkušenosti se všemi. Jsem Rijkaardovi vděčný za to, že mi dal možnost hrát, za to, že ve mě věřil, že jsem pod ním mohl debutovat a že mě stále uklidňoval. Pak jsem měl mnoho opravdu dobrých trenérů. Guardiola rozhodně patří mezi ty nejlepší, to bezpochyby. Luis Enrique je na stejné úrovni.

U Tita Vilanovy a Taty Martina to bylo jiné..

S Titem to bylo odlišné kvůli tomu, co se stalo, že nemohl být s námi. S Tatou to byl divný rok, protože to neměl ve svých rukou. Nedokázal být trenérem, jakým ve skutečnosti byl. S Valverdem se cítím skvěle, protože umí dobře mluvit s hráči, je to milý člověk. Měl jsem dobré zkušenosti se všemi trenéry. Jsem také vděčný, protože jsem se od každého něco naučil.

Nějaký gól, který jste nedal, ale chtěl jste..?

U gólů se nedívám na jejich krásu, ale na jejich důležitost. Nejlepší gól mé kariéry byla hlavička ve finále Ligy mistrů, kvůli tomu co ten zápas a ten gól znamenaly. Nemám v hlavě seznam nějakých gólů, které jsem chtěl dát. A speciální jsou pro mě ty důležité góly.

 


Zdroje: www.sport-english.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. CA Osasuna 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
69. Jules Koundé 1
70. Ferrán Torres 1
101. Pablo Torre 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat