POTRÁPÍ BARCELONSKÉ ÚTOČNÉ DUO VALENCII?

POTRÁPÍ BARCELONSKÉ ÚTOČNÉ DUO VALENCII?

Dnešní střet Valencie s Barcelonou bude jeden z největších zápasů sezóny. Valencie zatím nebyla poražena, pouze třikrát remizovala a má nejlepší formu za poslední roky. Počtem vstřelených branek se Barce téměř vyrovnává. Blaugranas se dnes budou spoléhat především na své duo útočníků Messi - Suárez. 

Pozitivní novinkou pro všechny fanoušky byla ve včerejší den zpráva, že Messi podepsal novou smlouvu až do roku 2021, čímž se jeho výkupní klauzule z 400 milionů Eur navýšila na 700. Culés míří na Estadio Mestalla s vědomím, že jim vítězství přinese ještě větší náskok, než v čele La Ligy doposud mají. Valencie by výhrou čtyřbodový odstup dost zkrátila. 

Obvykle měla Valencie v zápasech s Barcou potíže, oběma již zmíněným útočníkům se skoro vždy podařilo svým konkurentům vstřelit gól. Od jejich prvního střetu v sezóně 2014/15 byl pouze jeden zápas, ve kterém se ani Suárez, ani Messi netrefili. Až do dnešního dne Valencii spolu nastříleli 17 gólů, z toho Messi 9 a Suárez zbylých 8. Zápas, na který nikdo jen tak nezapomene, byl střet v semifinále Copa del Rey v sezóně 2015/16. Pod vedením Garyho Nevilla obdržela Valencie krutou porážku, kdy se útočné duo dohromady strefilo sedmkrát (7:0). Naděje pro nynějšího trenéra Marcelina však umírá poslední, protože se mluví o tom, jak se Suárezovi letos v La Lize nedaří. Zatím nenašel skutečnou formu a často před bránou po zmařených šancích a nepovedených střelách vypadal dost frustrovaně. To se ale dnes může změnit, uvidíme, co přinese večerní zápas.    


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat