SHRNUTÍ PŘESTUPOVÉHO OBDOBÍ Z POHLEDU VEDENÍ KLUBU

SHRNUTÍ PŘESTUPOVÉHO OBDOBÍ Z POHLEDU VEDENÍ KLUBU

Ředitel FC Barcelona Albert Soler a technický sekretář Robert Fernández se dnes posadili před mikrofony, aby okomentovali uplynulé přestupové období. To navzdory včerejším snahám skončilo pro klub s pozitivní finanční bilancí.

Příchody a odchody

Kádr nového kouče Ernesta Valverdeho nyní čítá 24 jmen, přičemž mimo prvních 23 čísel na dresech zůstává Thomas Vermaelen, který se vrátil z hostování v Římě. Na soupisce se objevují čtyři posily: Ousmane Dembélé, Paulinho, Nélson Semedo a Gerard Deulofeu. Další čtveřice, a sice Marlon, Munir El Haddadi, Sergi Samper a Douglas, bude o šanci zahrát si za blaugranas bojovat v jiném týmu na hostování. A stejný počet hráčů přestoupil, jmenovitě Neymar, Cristian Tello, Jérémy Mathieu a Jordi Masip.

Celkově Barça utratila 193,5 milionu eur, zatímco vydělala 226 milionů. Z toho plyne zisk 32,5 milionu. Je však třeba pamatovat také na skutečnost, že dalších až 42 milionů budou Katalánci muset vyplatit jako bonusy za Dembélého.  

Tisková konference Solera a Fernándeze

Soler: "O tom, že PSG chce Neymara, jsem se poprvé dozvěděl díky zprávě na WhatsAppu. To bylo 19. září.  Jestli se Neymar rozhodl odejít ještě dřív, nevíme o tom. Nebudeme s hráči vytvářet vztahy, jaké mají oni mezi sebou. Mají svoje soukromí, což respektujeme. Když jsme se poprvé dozvěděli, že PSG kontaktovala Neymara, okamžitě jsme se dali do práce."  

"Po fotbalové stránce je velice těžké Neymara nahradit. Problém netkví v penězích, nýbrž v tom, že Neymar odešel. Byli bychom rádi, kdyby býval zůstal. Ten kdo tvrdí, že je dobře, že odešel, pouze lže."

"Messi podepíše smlouvu brzy. A když říkám brzy, myslím tím brzy. Rád bych tedy všechny, kteří by mohli být tímhle rozzlobení, ubezpečil, že neexistuje žádný problém."

"Je pravda, že jsme chtěli přivést ještě jednoho hráče. Pracovali jsme na tom dlouho, ale nakonec to nebylo možné uskutečnit. Nicméně to neznamená, že bychom nebyli spokojení s tím, jaké hráče v týmu máme."

"Včera krátce před ukončením přestupů Liverpool oznámil, že za hráče, o nějž jsme měli zájem, chce 200 milionů eur. Logicky jsme od nákupu upustili. Tak funguje náš finanční model a nebudeme klub vystavovat riziku.

"Fotbal už není o klubech – je o investorech. Pohybujeme se na trhu, kde se brankář kupuje za 50 milionů, což bylo ještě před pár lety nemyslitelné. Jsou tu kluby, které zpochybňují pravidla stanovená UEFA. Hra se změnila, ale my nechceme ohrozit životaschopnost a odkaz klubu. Kdybychom podepsali dva hráče za 270 milionů, znamenalo by to překročit červenou čáru."

"Barça neztratila ze svého mezinárodního statusu proto, že ukázala zdravý rozum a zodpovědnost. Není to o prohře a výhře. Členové, kteří hlasují, vkládají své naděje do vedení, které považují za nejlepší. Odpovídáme kroky, jaké jsme předváděli i včera."

"Každý socio má právo na svůj názor a vyjádřit ho může, kdy chce. Chci říct jen to, že výsledky naší práce by měly být posuzovány na konci sezony."

 

Fernández: "Inigu Martínezovi a Serimu jsme věnovali čas, tak jako mnoha ostatním, avšak po analýze našeho týmu jsme došli k závěru, že bude lepší tyto přestupy neuskutečnit."

[V reakci na na slova Unaie Emeryho o tom, že Barcelona o Marca Verrattiho žádný opravdový zájem nejevila.]"Není pravda, že jsme se Verrattiho nesnažili získat. Osobně jsem s Unaiem mluvil, takže on sám dobře ví, že o Verrattiho jsme měli velký zájem."

"Nemám nejmenší pochyb, že přivedené posily tým obohatí. Máme skvělý kádr. Potvrdí to každý fanoušek, který bude koukat na zápasy... Do Dembélého jsme vložili velké úsilí a zároveň do něj vkládáme velká očekávání. V útoku bude představovat ohromné nebezpečí."

"Paulinha jsme sledovali dlouhou dobu. Chtěli jsme někoho, kdo přinese zkušenosti i kvalitu. Je to jiný typ hráče. Uvidíte, že změní vaše názory."

"Vermaelen během minulé sezony, kdy hostoval v Římě, dostal málo minut a trápila ho zranění. Ale je to hráč vysokých kvalit, máme v něj naději. Během přípravy mi trenér říkal, že je s jeho přístupem spokojený."


Zdroje: fcbarcelona.com, sport.es, fcbarca.com



Diskuze

Demise

02.09.2017, 21:33

Vidím to nové volby, nové vedení, nový přístup a nový projekt.
Naději vkládám do Valverdeho. Snad dokáže donutit tým včetně hvězd znovu k pořádnýmu nasazení, běhání, bránění a snaze okamžitě po ztrátě vybojovat míč zpět. To bude důležitější, než celej Neymar a Coutinho.
Chtělo by to oddělit zrno od plev, nechat si talentovanou mládež a průměru říct sbohem. Denis, Deloufeu, Rafinha a Roberto jsou budoucnost klubu, na které se dá stavět.
Zbytek co nejlépe prodat.
V zimě či do budoucna bych u nás rád viděl I.Martinéze, Fabinha z Monaca a jako mozek zálohy Thiaga.
Coutinha sice velká škoda, hráčů jako on moc není, ale na Iniestovu pozici se stejně bude více a více tlačit Messi. Možná by nebylo od věci hledat kvalitní pravý, ideálně levonohý křídlo...

03.09.2017, 00:25

Hned bylo jasny, ze 2. za takovy prachy nebude. Dembeleho bylo treba a dalsi by sel na velkej dluh. Nemeli toho neye prodavat na plnou hubu. Tim se po.ral celej prestup na cele zemekouli. To by sli od valu hned, takhle se pocka, jak dopadne sezona.

03.09.2017, 08:45
antimadrista McL_cule

oni ho neprodali, oni ho vykoupili

03.09.2017, 08:59
Ihsahn McL_cule

Jakej dluh?Barcelona bude za tuhle sezonu víc jak 100mega v plusu a navíc i když za hráče dáš třeba 120,tak se to většinou vždy dává teba na tři roky a né všechno najednou.Za Neymara nám to najednou dát museli protože to byla výkupka a navíc vedení ušetřilo dalších 26mega na tom bonusu co nevypláceli.
Příští léto tak můžem opět utratit opravdu hodně,ale snad s jinym veením.

03.09.2017, 11:47

Taky věřím Valverdemu,hráče má dobrý,bude to jen o přístupu v zápase.S Bilbaem dokázal velké věci,nemyslet na trofeje,jít zápas od zápasu jak se říká.Nikdo nebude dominovat věčně,přichází na řadu obměna kádru,těch 30 letých opor je tam dost

03.09.2017, 18:35

Je mi líto že Leo bude dohrávat svůj "prime" v takto rozpoloženém klubu.
Jak ja bych mu pral (a verim ze i cely fotbalovy svet) zdravě smýšlející vedení a především spoluhráče top úrovně, kteří nám každým rokem jen a jen ubývají. To je žalostný stav na tým, který pres 5 let vládl evropě... :/
Taky pamatujete, na ty casy, kdy repre Spanelska byla v podstate Barca bez Messiho... A ikdyz hraci barcy stale figuruji v sestave, uz zdaleka nemaji tak dominantni role jako drive... Podivejme se na Isca... je neskutecnej a jeste k tomu fanousek barcy. Ale i jeho muzeme brat jako fail naseho vedeni, kdyz si nechaji takoveho hrace vyfouknout nejvetsim konkurentem.
Jen si predstavte zalohu: Busquets, Thiago, Isco, ktera tu klidne mohla byt.
I tak.. Visca el Barca :)

03.09.2017, 21:57

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat